Update juni 2024

Precies een jaar geleden schreven we de update over de damdoorbraak in Cherson. De gevolgen van die ramp zijn nog altijd te merken. Toch gaat het leven door. En ook de mensen in Oekraïne gaan door. De praktijk in de regio Cherson is een dagelijks leven onder bombardementen.

Vanuit deze regio ontvangen we veel hulpaanvragen voor brandhout. Onze vrijwilligers in de regio Zhytomyr zijn al actief hout aan het verzamelen voor de winter, om hiermee te helpen in de provincies Cherson en Mykolaiv.

Ook in de provincie Zaporizhja is er veel verwoesting in de dorpen nabij het front. Hier zijn veel kleine generatoren nodig. De elektriciteitsvoorziening is er niet sterk en valt regelmatig uit.

Metadidomi probeert al deze mensen te helpen samen met de ECB unie van kerken. Hoe langer de oorlog duurt, hoe moeilijker het wordt. Omdat de leefomstandigheden in de zomer relatief wat minder zwaar zijn, wordt deze tijd van het jaar ook gebruikt om zich voor te bereiden op de winter. Metadidomi helpt met het klaarmaken van het stookhout, het verzamelen van generatoren en het uitdelen van voedsel- en hygiënevoorraden.

Heeft u interesse om een actie te houden of wilt u meer informatie? Neem dan eens contact met ons op. We denken graag met u na over de mogelijkheden!