Update december 2023

In samenwerking met onze partner organisatie zijn er weer verschillende hulptransporten geweest naar de provincies Charkiv, Cherson en Mykolaiv. Onderweg is de verwoestende kracht van de oorlog altijd goed te zien. Daar waar alles compleet verwoest is, ligt nog een hele taak om het Oekraiense volk te helpen met de wederopbouw. Maar dat is voor de toekomst.

Op dit moment helpt Metadidomi de getroffen burgers die dicht bij de frontlinie wonen. Hun leven is door de winterse omstandigheden soms extra schrijnend. We brengen hout voor kachels, daar waar al meer dan een jaar geen electriciteitvoorzieningen meer zijn; waterfilters, naar de dorpen waar het water zo slecht van kwaliteit is, dat het niet eens gebruikt kan worden om kleding mee te wassen; en voedsel, voor de kwetsbare bevolkinsgroepen, die niet voldoende in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Daar hebben we uw hulp voor nodig.

We merken dat nu  de oorlog langer duurt, het ‘gewoner’ wordt voor een ieder die niet direct te maken heeft met de gevolgen ervan. Maar de foto’s laten wel zien, dat het voor deze getroffen burgers alleen maar moeilijker wordt.

Helpt u, of jij, ons mee helpen?
Doneer voor een van onze projecten of doneer voor praktische zaken via onze donatieshop.