Update Februari 2023

In de afgelopen periode zijn er verschillende hulptransporten weggebracht naar Charkiv, Bachmut, Zhaporizja en Cherson. Vooral voedsel, slaapzakken en warme kleding, maar ook houtkacheltjes en brandhout. De vrijwilligers van plaatselijke kerken hebben deze rondgebracht en helpen mensen ook met het dichtmaken van ramen en daken. Ook bieden zij een luisterend oor.

De nood is hoog! Zeker nu het koud is, elektriciteit onzeker en de omstandigheden bar. Ook neemt de oorlog weer in hevigheid toe. De spanning groeit, dit is te voelen in de verhalen die mensen ons vertellen. Mogen we op uw steun blijven rekenen?

Tassenactie

Vier scholen op het eiland Tholen hebben meegedaan aan de tassen-actie voor kinderen in Oekraïne. Deze actie is al een keer uitgevoerd met de Eben-Haëzer school. Dit was een groot succes. Zo ook nu weer! Deze tassen zijn opgehaald door Evert van Dijke en een deel van de tassen is zelfs al uitgedeeld in de stad Zhytomir. De kinderen waarvoor de bijeenkomst georganiseerd was, zijn wees geworden doordat ze een ouder/ouders verloren hebben door de oorlog.