Update januari 2023

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of er zijn al weer 4 vrachtwagens met generatoren en conserven naar Oekraïne toe. Ditmaal in samenwerking met Stichting Zeeland helpt Oekraine en René Schouten uit Elspeet, die met eigen transport de spullen op locatie hebben gebracht. Hieronder ook de aggregaat die gedoneerd is door Athora, via Van Dorp Installatie’s, die bestemd is voor het kinderziekenhuis in Zhytomyr. 

Aan een team van artsen, wat uitgaat van Ukrainian Children Cardics Center, zijn twee mobiele powerbanks en drie traumakoffers geschonken. Dit team organiseert missie’s dichtbij de frontlinie, om daar mensen ter plaatse medisch te helpen en eerste hulp te bieden.

Op reis door Oekraïne heeft Evert van Dijke electrische kookplaten mogen overdragen, gedoneerd door Atag Nederland. Ook hebben we veel medische laparoscopische instrumenten mogen schenken aan het regionale ziekenhuis in Zhytomyr, via het ADRZ uit Goes. En door het mooie initiatief van AnnaZorgt uit Sint-Annaland, hebben we een heleboel zelf-gebreide kleding uit kunnen delen aan de bevolking van de Oekraine.

De verspreiding van de hulpgoederen gaat onverminderd door. Deze maand zijn er weer verschillende vrachten afgeleverd in Cherson, Charkiv en Zhaporizhja. Waaronder veel voedsel, hygiene producten, houtkachels en aggregaten.

Hulp is nog zo veel nodig. Daar spreken de foto’s wel van!