Update juli 2023

500 dagen oorlog.. In alle hevigheid duurt het voort, en misschien nog wel heftiger dan een jaar geleden. 500 dagen geleden is Rusland op brute wijze buurland Oekraïne binnengevallen. De gevolgen zijn ongekend. Energiecrisis, humanitaire crisis, ecologische crisis en noem zo maar op.

De laatste maand is er veel werk verzet in Cherson, waar het water zoveel ellende achter gelaten heeft. Er is geen elektriciteit en gas meer in veel dorpen, daardoor is er veel vraag naar brandhout. Ook zijn er inmiddels al 5 grote waterzuiveringsinstallaties op transport gegaan naar Cherson, en nog eens 5 waterzuiveringsinstallaties naar de provincie Zaporizhja. Deze provincie heeft ook veel nare gevolgen van de ramp ondervonden. Goed drinkwater is steeds schaarser, het water uit putten of leidingen is grotendeels bruin en zelfs niet geschikt om mee te wassen.

Ook in de andere werkgebieden is Metadidomi actief. Zo hebben we 150 tassen van de Julianaschool in Krabbendijke mogen uitdelen in de provincie Charkiv.

Veel hulp is er nog nodig. Helpt u ons helpen? Wij zullen ervoor zorgdragen dat uw donatie de juiste weg vindt naar onze naaste die het zo hard nodig heeft.