Update maart 2023

De laatste maand is er weer veel gebeurd op humanitair vlak. Vanuit Nederland zijn er weer verschillende vrachtwagens met aggregaten, voedsel, warme kleding en matrassen naar Oekraïne gegaan. Binnen Oekraïne zijn er verschillende transporten geweest naar de provincies Cherson, Zaporizja en Charkiv. We brachten voedsel, hygiëne artikelen, warme kleding, matrassen en brandhout.

Hartelijk dank aan de mensen die ons nog steeds steunen! Zoals op de foto’s te zien is, is dit nog hard nodig. De oorlog gaat nog steeds in alle hevigheid door. En zeker aan de frontgebieden, waar Metadidomi het meest actief is, wonen de mensen in vaak erbarmelijke omstandigheden, mét de angst dat er elke keer een raket of bom neer kan komen op of naast hun huis. Dit is de afgelopen maand ook weer meerdere keren gebeurd, met veel slachtoffers tot gevolg.

Voedsel is nog steeds het belangrijkste item in onze hulpverlening. Verder is er ook veel vraag naar brandhout in de provincie Cherson. Metadidomi biedt haar hulp aan in gebieden waar geen winkels meer zijn, en mensen compleet afhankelijk zijn van humanitaire hulp en vrijwilligers. Dit gaat via de plaatselijke kerken van de Evangelical Christian Baptist Union, dat heeft bewezen een heel effectief en betrouwbaar netwerk te zijn.

Mede door uw hulp kunnen wij dit werk blijven doen. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld. Wilt u op een andere manier bijdragen? Neem dan contact met ons op.