Update mei 2023

Vanwege het aanhoudende koude weer is de poot- en zaaigoedactie met 2 weken verlengd. Al meer dan vier volle vrachtwagens met poot- en zaaigoed zijn verdeeld onder de Oekraïense bevolking. Mooi om te zien hoe we zó, samen met de ZLTO, de boeren en vele andere betrokkenen, deze mensen kunnen helpen in zulke moeilijke omstandigheden. Meer dan 3000 tuintjes kunnen ingezaaid en geplant worden.

De oorlog duurt nog altijd voort. Al bijna 1,5 jaar. Zeker nu de mensen nog geen voedsel uit eigen tuin hebben zijn hulptransporten met voedsel heel belangrijk. De winter is voorbij, dan lijkt het ergste achter de rug. Maar niets is minder waar. Voorraden raken op, er is nauwelijks nieuwe aanvoer en de humanitaire hulp zwakt ook af. Dit is de keiharde realiteit, zoals we die in kleine dorpjes als in de provincie Cherson of nabij Charkiv en Zaporizhja aantreffen.

Er zijn dan ook vanuit Metadidomi weer verschillende voedseltransporten geweest. Helpt u mee om deze hulp te kunnen blijven bieden? Uw donatie komt op die plekken aan waar we dit het beste in kunnen zetten. Voor nadere en specifieke info over de hulp die wij bieden kunt u contact opnemen met Evert van Dijke (06-38609645)