Update maart 2024

Het einde van de winter komt weer in zicht. Dit is voor veel mensen in Oekraine een opluchting. Maar het heeft ook een schaduwzijde. De voorraden die ze hadden van de oogst raken langzaam op. En nieuwe voorraden zijn er nog niet. 

Wij proberen hier, samen met uw hulp, op twee manieren te helpen:

– Het aanvullen van de voorraad, zoals we doen met het uitdelen van voedselpakketten aan degenen die het het hardste nodig hebben.
– Het verspreiden van poot- en zaaigoed, zodat de mensen hun tuintjes weer kunnen beplanten voor het volgende seizoen.

In de afgelopen maand hebben we opnieuw heel wat vrachtwagens en busjes met goederen mogen verspreiden in de werkgebieden waar Metadidomi het meeste actief is. Ter plaatse wordt dit meestal via de kerkelijke gemeente verder uitgedeeld. Iedereen die het nodig heeft, proberen we te helpen. 

In de provincie Cherson is het voorjaar al bijna aangebroken. We hebben dan ook alle voorbereidingen getroffen om daar, in samenwerking met de ECB unie, de mensen in de dorpen weer te voorzien van poot- en zaaigoed. Ook stookhout en kacheltjes zijn nog steeds hard nodig. Enerzijds kunnen de nachten nog flink koud zijn, anderzijds worden de kacheltjes ook gebruikt om op te koken.  

Uw financiele hulp is voor ons heel belangrijk om dit werk te blijven doen. Wilt u doneren voor onze poot- en zaaigoed actie? Kijk dan op deze actiepaginaWe zijn heel blij met elke donatie! Zo kunnen we het verschil voor deze mensen maken.