Update oktober 2023

De winter staat weer voor de deur. In Oekraïne geeft dit gemengde gevoelens. Er overheerst angst voor wat er kan gebeuren. Wordt de winter streng? Dan kan dit een groot probleem worden voor de, reeds zwakke, elektriciteitvoorziening. Met alle gevolgen van dien voor de bevolking van Oekraïne. Metadidomi is samen met de partners van de ECB Unie hard bezig om mensen van een wintervoorraad stookhout, groenten en andere producten te voorzien. Dit gebeurt vooral in de regio’s Cherson, Zaporizhja en Charkiv. We hebben inmiddels al 7 volle vrachten met stookhout afgeleverd. En ook de nodige verse groenten, die allemaal aangekocht worden bij de lokale boeren in de regio. 

De pootgoed en zaaigoed actie van dit voorjaar werpt zijn vruchten af. Al meer dan 50000kg aardappels en groenten zijn er gedoneerd door lokale mensen die dit voorjaar poot/zaaigoed mochten ontvangen. Hieronder een filmpje met een korte impressie.

Het brengen van hulpgoederen is niet zonder gevaar. Toen onze vrachtwagen ergens in de regio Cherson stond te lossen, vielen er op 50 meter afstand 2 artelleriegranaten neer. Gelukkig waren er geen gewonden en schade. Uw hulp is des te meer belangrijk voor de inwoners van Oekraïne. Helpt u ons mee helpen? Dat kan door te doneren, te geven via onze donatieshop of mee te doen aan één van onze actie’s.